Thuja Smaragd kopen?

De Thuja Smaragd is een ontzettend populaire haag, en dat is niet zomaar. Of je nu je tuin wilt opfleuren of meer privacy wilt creëren, de Thuja-plant biedt uitkomst. Deze haag kun je overal ter wereld tegenkomen en de bladeren blijven altijd groen, zelfs in winterse omstandigheden!

De Thuja Smaragd bij Haagplanten Heijnen

Haagplanten Heijnen is specialist in haagplanten en kweekt kwalitatief uitstekende hagen. Met hun 40 jaar lange ervaring kunnen ze je verzekeren van de beste, snelst groeiende en altijd groene planten. De Thuja haag vind je over de hele wereld en natuurlijk ook bij Haagplanten Heijnen. Zij kweken en verzorgen 3 verschillende soorten Thuja’s: de Thuja Plicata Atrovirens, De Thuja Occidentalis Smaragd en de Brabant.

De Thuja Occidentalis Smaragd, ook wel Thuja Smaragd, is een smalle haagboom in de vorm van een piramide. Het blad van deze haag is dekkend en blijft het hele jaar door groen. De Thuja Smaragd groeit het best in vochtige en warme klimaten, maar kan ook tegen droogte. Deze haag wordt veel gebruikt om een hoge heg aan te leggen, maar op zichzelf is het ook een goede, staande basisplant.

Wil je een mooie heg vormen, dan is de Thuja Smaragd een uitstekende keuze. Dit zijn de voordelen op een rijtje:

  • De Thuja Smaragd groeit goed in alle soorten bodems. Leem, klei of zand, het maakt allemaal niets uit voor de Thuja en het tolereert zelfs ook droogte.
  • Alle soorten Thuja haagplanten groeien snel. Ideaal dus voor een windscherm of een haag die privacy moet bieden.
  • De Thuja Smaragd blijft het hele jaar door groen. Hiermee is het niet alleen een lust voor het oog van de mens, maar fungeert het ook als goede schuilplaats voor wilde dieren.
  • Met de Thuja Smaragd heb je een mooie aandachtstrekker voor een leuke prijs, omdat de Thuja-plant goedkoop is in vergelijking met andere struiken.

Het planten van de Thuja Smaragd

Let er bij het planten van de Thuja Smaragd goed op dat de afstand tussen de hagen voldoende is, zodat de plant genoeg ruimte heeft om te groeien. Ook de timing van het planten is belangrijk. Planten die in potten zijn gegroeid, kunnen in principe op elk moment van het jaar worden geplant, maar toch kun je het beste gaan voor de herfst of de lente. Dat heeft ermee te maken dat het in de zomer vaak droog en warm is, waardoor de wortelgroei minimaal is en u veel water moet geven. In de herfst en lente is de grond vochtig, maar warm. Dat zijn de beste omstandigheden voor de Thuja Smaragd om goed te groeien. Ook is het van belang om de haag direct te planten zodra je ze ontvangt. Als je langer wacht, bestaat de kans dat de planten uitdrogen. Dat zou natuurlijk zonde zijn! Moet je het planten om een of andere reden toch even uitstellen, geef de planten dan een plek in de schaduw en voorzie ze van voldoende water.

Heb je nog niet zo veel ervaring met planten, dan vind je op de website van Haagplanten Heijnen een uitgebreid stappenplan. Zo wordt het voor iedereen mogelijk om een mooie heg te vormen!