Lang overwogen en toch gedaan: een serre

Op onze leeftijd doe je doorgaans geen gekke dingen meer. Daar hebben we het inkomen niet voor en we hebben er eerlijk gezegd ook de energie niet meer voor. Mijn man en ik zijn beide rond de 70 en hebben het makkelijkste deel van ons leven wel gehad. Geen gedoe meer, dachten we. Tot we besloten om een serre te overwegen. De ervaringen die ik hiermee opgedaan heb, hebben me ertoe gezet om samen met mijn kleinzoon dit tekstje te maken zodat we andere mensen kunnen informeren. Gerard en ik hebben er maanden over gesproken en de voordelen en nadelen afgewogen. We wilden graag wat meer in de zon zitten en genieten van het licht, maar we zijn beide niet op een mooie manier oud geworden. We zijn slecht ter been en hebben vaak hulp nodig. Onze dochter raadde ons aan om eens te praten met Ter Huurne, een aannemer of bouwbedrijf geloof ik. In de showroom zagen we geweldige dingen, maar voor de meeste opties rond een serre hadden we het geld niet, tenzij we met de bank zouden praten. Op ons 50-jarig huwelijk kregen we een verrassing van onze kinderen. Ze hadden € 5000 bij elkaar gelegd omdat zij wisten dat we een serre wilden maar redenen zochten om hier niet voor te kiezen. Ter Huurne zou alles regelen van A tot Z, en wij zouden in de tussentijd bij Anita, mijn kleindochter die dit typt, gaan wonen.

Na onze ‘vakantie’ stond de serre er

We hadden al eens gekeken op terhuurnebv.nl, maar uiteindelijk besloot Gerard om maar gewoon langs te gaan bij Ter Huurne om daar te praten over de mogelijkheden omdat dat veel makkelijker was. De medewerkers wisten precies wat er afgesproken was door onze kinderen en zou het helemaal gaan regelen voor ons. Na twee dagen gelogeerd te hebben bij Anita kwamen we terug in ons huis, waar niet eens te zien was dat er gebouwd was. Alles was nog steeds netjes in orde, maar we waren ineens een enorme serre rijker. De kinderen hadden deze uiteraard al ingericht en toen ik de stoelen goed had neergezet, zijn Gerard en ik direct een kopje thee gaan drinken in onze eigen serre. Wat een luxe, en dat op onze leeftijd! We hadden het veel eerder moeten doen, zeker nu de serre elke keer zo lekker warm wordt door de zon en we er zo heerlijk van kunnen genieten.  

Je leven is niet ineens over

De ervaringen hebben mij en Gerard in doen zien dat het maken van rare keuzes best een goede optie kan zijn, ook op latere leeftijd. We hebben het kiezen voor een serre veel te lang uitgesteld, maar nu we er eentje hebben, zouden we niet meer zonder kunnen. Omdat we blijkbaar toch nog veel meer kunnen dan we dachten (Gerard loopt zelf elke keer naar de serre terwijl hij eerst altijd zoveel last had van zijn heup), hebben we een lijstje gemaakt met dingen die we nog graag willen doen:

  • Naar de Efteling samen;
  • Op vakantie in Duitsland (als het lukt);
  • Een keer mee op een cruiseschip;
  • Naar onze kleindochter in Zweden.

We hebben geen idee hoeveel van deze dingen gaan lukken, maar we weten wel dat we niet meer op zoek gaan naar excuusjes om het niet te proberen. We hebben geleerd van onze recente ervaringen en hopen dat we hiermee andere mensen kunnen inspireren. Je leven is namelijk niet zomaar over, er zit altijd nog een beetje onderin de kan en dat kan zomaar eens het lekkerste deel zijn.