Infrarood panelen

Ben je op zoek naar een alternatieve manier om je woning te verwarming? Kies dan eens voor infrarood panelen! We zullen allemaal zo langzamerhand na moeten gaan denken over alternatieven voor onze cv-ketel en radiatoren. Je kunt natuurlijk wachten tot er bij jou in de wijk een buurtgerichte aanpak ontstaat, maar je kunt ook zelf gewoon stappen gaan zetten om van het gas af te komen. Je kunt je gasfornuis vervangen door een inductie kookplaat en zorgen voor betere isolering. En in plaats van een gasgestookt centraal verwarmingssysteem, kun je kiezen voor infrarood panelen! Deze werken gewoon op stroom en zijn dus een duurzaam alternatief, mits je kiest voor het afnemen van groene stroom. Nog duurzamer is het natuurlijk om zelf zonnepanelen op je huis te plaatsen, maar dit is niet voor iedereen mogelijk. Het fijne van dit verwarmingssysteem, is natuurlijk in de eerste plaats het punt van duurzaamheid. Niet alleen het feit dat ze op stroom werken, wat je groen op kunt wekken, is duurzaam, maar ook de manier waarop een paneel werkt. Ieder paneel zendt namelijk straling uit, die objecten rechtstreeks verwarmt. Het is dus niet zo dat er eerst lucht opgewarmd wordt, wat vervolgens gaat circuleren en vooral bovenin de kamers blijft hangen. Nee, infrarood panelen verwarmen rechtstreeks mensen. Dat is natuurlijk uitermate efficiënt en daardoor ook energiezuinig.

Uiterlijk van infrarood panelen

Voor de meeste mensen zullen bovenstaande punten de belangrijkste reden zijn om te kiezen voor infrarood panelen. Maar er is zeker nog een reden te noemen en dat is het feit dat ze er eigenlijk veel mooier uitzien dan radiatoren. Nu heb je tegenwoordig natuurlijk ook wel designradiatoren, maar hoeveel mensen hebben die nu in huis? Over het algemeen zien verwarmingsradiatoren er gewoon niet mooi uit. Bij infrarood panelen ligt dat toch even anders, deze zijn erg plat en uitgevoerd in een strak design, waardoor het paneel niet opvallend is. Je kunt de egaal witte varianten hiervan bijvoorbeeld heel goed gebruiken om aan het plafond op te hangen, ook een mogelijkheid die je met een radiator niet hebt. Zo hangt hij je ook nooit in de weg! Naast egaal witte exemplaren, kun je natuurlijk ook kiezen voor een andere kleur of je kiest voor een exemplaar dat is uitgevoerd met:

  • een spiegelende laag
  • een krijtbordlaag
  • een mooie afbeelding

Zo is de diversiteit in infrarood panelen dus erg groot!

Overal in huis

Door deze diversiteit kun je infrarood panelen ook werkelijk overal in huis gebruiken. Heb je een kleine badkamer en eigenlijk geen ruimte om een paneel op te hangen? Haal je spiegel weg en vervang deze met een spiegelpaneel dat infrarode straling uitzendt. Zo heb je verwarming en een spiegel ineen! Heb je een klein huis en maar een klein muuroppervlak om iets aan op te hangen, kies dan voor een verwarmingspaneel met een afbeelding erop, dan is het net alsof er een schilderij hangt. Heb je in de keuken weinig ruimte? Kies daar voor de krijtbordvariant, dan heb je meteen een plek om berichtjes voor elkaar achter te laten of boodschappenlijstjes op te schrijven en tegelijk houdt dit object je ook nog warm! Zo zijn infrarood panelen dus op verschillende manieren echt heel goed in ieder huis in te passen! HeatXL is een echte specialist op het gebied van deze verwarmingselementen en zij kunnen jou ook alles vertellen over de mogelijkheden die er zijn op dit gebied. Op hun website heatxl.com kun je hier ook al heel veel over lezen. Eén ding is zeker, er zitten veel voordelen aan het gebruik van infrarood panelen en ze zullen in de toekomst dan ook op steeds meer plekken gebruikt gaan worden!