Gasloos wonen

We zullen er met zijn allen aan moeten wennen: gasloos wonen. Er zijn verschillende redenen waarom we dat met zijn allen ook zouden moeten willen, namelijk:

  • het is beter voor het milieu
  • het gas is op een gegeven moment gewoon op
  • het is beter voor Groningen

Over de aardbevingen in Groningen heeft iedereen inmiddels hopelijk genoeg gelezen, de gaswinning zorgt daar voor zeer vervelende situaties. Mensen zitten met scheuren in hun huis door de aardbevingen als gevolg van de winning en dit zorgt voor onveilige situaties en voor veel stress. Gasloos wonen is alleen daarom al goed om te doen! Maar er zijn natuurlijk meer redenen waarom je van het aardgas af zou willen. Bijvoorbeeld omdat het opstoken hiervan gewoon niet goed voor het milieu is, het brengt immers stoffen de lucht in die zorgen voor opwarming van de aarde. We weten allemaal dat een te grote opwarming desastreus zal zijn voor de aarde en haar bewoners, dus we moeten echt stoppen met het gebruiken van fossiele brandstoffen. Als het milieu en Groningen voor jou geen reden is om van het gas af te gaan, dan is het feit dat het hier om een einde energiebron gaat misschien wat jou over de streep trekt. Op termijn moeten we allemaal gasloos wonen, gewoon omdat deze fossiele brandstof dan op is. Dan kun je maar beter op tijd de nodige maatregelen genomen hebben!

Hoe gasloos wonen?

Natuurlijk is gasloos wonen niet alleen voor het grotere plaatje van belang, het levert jou persoonlijk ook voordelen op. Heb je wel eens goed naar je energierekening gekeken? Dan zul je zien dat deze brandstof echt veel duurder is dan elektriciteit. Door niet langer aardgas te verbruiken, kunnen jouw energiekosten dan ook flink naar beneden gaan. Bovendien loop je met gasloos wonen niet langer risico op koolmonoxidevergiftiging. Koolmonoxide zie je niet, ruik je niet, voel je niet, maar het is wel heel gevaarlijk, jaarlijks overlijden tientallen mensen hierdoor. Ook daarom is van het gas afgaan dus goed! Maar hoe doe je dit dan? Er zijn verschillende maatregelen die je moet nemen om het in huis toch aangenaam op temperatuur te houden. Het eerste wat je moet doen, is zorgen voor een betere isolatie. Hoe minder warmte er weg kan lekken uit jouw woning, hoe minder moeite het kost om je huis warm te krijgen en dat is natuurlijk altijd gunstig! Daarnaast heb je natuurlijk een vervangende warmtebron nodig als je gasloos wonen wilt.

Vervangende warmtebron

Er zijn verschillende opties om je huis warm te krijgen als je gasloos wonen wilt. De meest gekozen en de veelbelovendste optie is de warmtepomp. Deze pomp werkt op elektriciteit en kan gebruikt worden in plaats van de cv-ketel. Hij warmt niet alleen je woning ook, maar ook je water, dus je hoeft niet bang te zijn dat je niet warm meer kunt douchen! Wat wel belangrijk is om te weten, is dat je elektriciteitsverbruik hierdoor flink zal stijgen. Nu is stroom goedkoper dan gas, maar toch, je wilt graag je energierekening omlaag krijgen. Ga je gasloos wonen door middel van een warmtepomp, dan is het altijd raadzaam om zonnepanelen op je dak aan te laten leggen. Op die manier wek jij zelf de stroom op die je nodig hebt voor de verwarming van je woning en je water. Dat is niet alleen voordelig, maar ook goed voor het milieu! Wil jij meer weten over deze manier van gasloos wonen? Dan moet je contact opnemen met The Sunshine Company, zij kunnen jou hierbij helpen! Informatie over wat zij voor jou kunnen betekenen, vind je op thesunshinecompany.nl!